Yoga

InBalance met Rietta yoga stoelyoga yoganidra

Mijn lessen zijn gebaseerd op de klassieke Hatha Yoga. Dit is een geheel van houdingen en adem oefeningen om het lichaam soepel en sterk te maken en te houden. Het brengt evenwicht; in spanning en ontspanning, in lichaam en geest. En die evenwichtigheid geeft levenskracht en maakt het mogelijk om in het nu te leven.

 

Ik laat je graag bewust worden van jou eigen ademritme, omdat ik erin geloof dat door je adem mee te nemen in de houding je ruimte creëert in het lichaam en rust in je hoofd. Waardoor je beter in je vel komt te zitten.

 

Je lichaam vormt zich naar wat je ermee doet. En dit heeft invloed op hoe je je voelt en wie je bent. Omgekeerd heeft veel stress in je dagelijks leven weer invloed op je lichaam. Door het beoefenen van yoga wordt je je meer bewust van de wisselwerking tussen lichaam en geest en krijg je een ingang om ze in balans te brengen.

Een groepsles begint meestal met een aantal ademhalingsoefeningen (Pranayamas) en staande houdingen (asanas). Houdingen worden dynamisch opgebouwd en ook langer statisch aangehouden. Daar naast doen we zittende en liggende houdingen. We sluiten af met een eindontspanning, doorgaans liggend op de rug. Alle richtingen waarin de wervelkolom kan bewegen komen in de les aan de orde.

 

We gaan niet op ons hoofd staan of onze benen in de knoop leggen. Je hoeft niet super fit of super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je luistert naar je lichaam en de oefeningen doet op je eigen niveau. Heb je een blessure waar je rekening mee moet houden, overleg dan met mij. Vaak is heel veel wel mogelijk.

 

Niet de houding zelf maar "de reis er naar toe" is waar het om gaat!

  

 

Iedere laatste les van de maand geef ik een combinatie les van Yin-Yoga en Yoga-Nidra!

 

Informatie over lestijden en locatie vind je hier.

 

Ben je geïnteresseerd? Kom kennismaken en schrijf je hier in voor een proefles!

 

Stoelyoga

Kantooryoga/Bedrijfsyoga

 

 

 

 

We eindigen de les altijd met een heerlijk kopje biologische Yogi Tea.


EIGEN RISICO EN AANSPRAKELIJKHEID

 

Deelname aan deze lessen geschiedt volledig op eigen risico. Als cursist ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid. Op geen enkele wijze kan ik (Riëtta) aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen en/of blessures, of geestelijke schade die ontstaan zijn tijdens deelname aan de lessen. Ook bij schade en/of verlies van eigendommen van de cursist ligt de verantwoordelijkheid bij de cursist zelf.