Massages


Sportmassage

Sportmassage zorgt voor een verhoogde doorbloeding waardoor afvalstoffen uit de spieren sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen worden. Hierdoor treedt er door sportmassage een snel herstel op en neemt de sportieve prestatie capaciteit toe. Sportmassage heeft als doel die spieren te masseren die het zwaarst worden belast. Sportmassage zorgt voor een betere doorbloeding en sportmassage stimuleert de stofwisseling zodat door sportmassage vermoeidheid en spierpijn worden voorkomen. Sportmassage heeft ook een preventieve werking: De coördinatie van het lichaam wordt beter en spieren zijn beter bestand tegen grote krachten die tijdens het sporten op het lichaam worden uitgeoefend. Naast betere sportprestaties wordt de kans op blessures hierdoor verminderd.


Klassieke Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage draagt bij aan het welbehagen van de mens en brengt lichaam en geest in evenwicht. Deze heilzame lichaamsmassage werkt stress verminderend doordat bij een ontspanningsmassage de spieren zich ontspannen en de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd en er komt bij ontspanningsmassage ook rust je in hoofd. Het gebruik van massage olie met verfijnde aroma’s, de sfeervolle ambiance en de rustgevende achtergrondmuziek laten alle opgebouwde stress en spanningen al na enkele minuten verdwijnen.


Energetische massage

Energetische massage is een combinatie van de klassieke ontspanningsmassage met toevoeging van Reiki. De massage is erop gericht om universele levensenergie in uw lichaam te laten stromen. De levensenergie stroomt zelf naar de gebieden in het lichaam waar deze het meest nodig is. De levensenergie kan blokkades opheffen en uw vitaliteitsniveau weer in balans brengen.


Hotstone massage

Hotstone massage is afgeleid van oude indiaanse gebruiken en ontspanningsmogelijkheden. Bij hotstone massage maakt men gebruik van warme basaltstenen (40-50˚C). Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, waarna vervolgens met de warme stenen het lichaam wordt gemasseerd. Basaltstenen houden langdurig de warmte vast en heeft daarmee een gunstige werking op de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Door de warmte van de basaltstenen en de massagebewegingen heeft deze hotstone massage ook effect op de vooral dieper liggende spieren en weefsels, waardoor er een nog betere afvoer van afvalstoffen is. Tevens heeft hotstone massage een ontgiftende en stimulerende werking op de orgaanfuncties.


Reiki

Reiki is een therapie die gebaseerd is op handoplegging; het doorgeven van genezende universele energie via de handen. Reiki voorziet ons van de universele levensenergie die we nodig hebben om gezond te zijn en te blijven op fysiek, emotioneel, spiritueel, energetisch en geestelijk niveau. Reiki werkt in op de oorzaak van de klacht en stroomt daarmee precies naar de plek waar het uit balans of evenwicht is.

Reiki werkt goed voor mensen met lichamelijke, emotionele of geestelijke klachten. Reiki ontspant, verlicht pijn, geeft je rust en versterkt het afweersysteem. Daarnaast bevordert Reiki zelfbewustzijn en transformatie. Kortom het versnelt het genezings- en bewustzijnsontwikkelingsproces op alle niveaus.


Indiase hoofdmassage

Indiase hoofdmassage bevordert de nachtrust, stimuleert het zelfhelende vermogen van het lichaam. Pijn en stijfheid verminderen, stress en vermoeidheid nemen af door deze bijzondere Indiase hoofdhuidmassage. Het hoofd, de nek en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Bij stress of kwaadheid hoopt zich spanning op in deze gebieden. Dat kan zich uiten in de vorm van een stijve nek of stijve schouders, vermoeide ogen en soms zelfs haaruitval. Bij de Indiase hoofdmassage wordt er met behulp van stevige en zachte massagebewegingen voor gezorgd dat blokkades verminderen en dat zorgt voor verlichting.


Indiase voetmassage

Indiase voetmassage stimuleert door zachte en stevige technieken alle organen in het lichaam. Hierdoor word neemt de  levenskracht in je toen en wordt er een diepe ontspanning bevorderd. Je voelt je weer gezond en energiek.
Deze Massage helpt om vanuit het hoofd in het lichaam te komen. Om goed te ‘aarden’. Het geeft balans en harmonie.